T +31 (0)20 497 90 90

Slim met daglicht

Slim met daglicht

Energiebesparing wordt steeds belangrijker. Steeds hogere eisen worden gesteld aan isolatie en ventilatie van nieuwe gebouwen. Dit komt ook tot uitdrukking in de normering waar de ontwerpeisen verder worden aangescherpt.

De energie prestatie coëfficiënt (EPC) neemt een steeds dominantere rol in zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Voor bouwonderdelen in verblijfsruimtes geldt momenteel een maximale U-waarde van 2,2 en voor bouwsystemen zelfs een maximale U-waarde van 1,6.

Door slim te combineren met de verschillende onderdelen uit het MegaluX-lichtkoepels programma kunt u zelfs U-waarden van 0,5 bereiken. Door een super isolerende koepel te combineren met extra isolatie in de opstand en een glas- of ISO-raam bereikt u dit resultaat. U kunt ook kiezen voor andere slimme combinaties
en zo invulling geven aan uw eigen (woon)eisen. Deze MegaluX-lichtkoepels vallen onder de noemer MegaTherm-daglichtsystemen.

Deze zijn slim afgestemd op een optimale energiebesparing, zorgen voor een verhoging van het comfort en dragen bij aan efficiënt materiaalgebruik tijdens de productie. Duurzamer kan NIET!